Evinizin bazı yerlerinden haz etmiyorsanız bir şeyleri de değiştirmeye maddi gücünüz el vermiyorsa küçük oyunlarla evinizi daha sempatik bir hale getirebilirsiniz. Örneğin evlerin en can alıcı noktalan mutfaklar ve banyolardır. Ne kadar şık bir salonunuz olursa olsun evin mutfağı ve banyosu da kendini göstermelidir. Çünkü bu noktalar eve gelen misafirlerin uğradığı birkaç noktadan birisidir. Ayrıca bunu yapmak için büyük bir masrafla etmenize gerek yok. Mesela hem banyonuzu hem de mutfağınızı şık havlularla canlandırabilirsiniz. Havlu seçerken de hem şık hem kullanışlı olsun istiyorsanız; yumuşak, emici olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Unutmayın bir havlunun dokusu ne kadar sıksa o havlu o kadar dayanıklıdır.



Mutfaklarınızda renkli cam kavanozlar kullanabilirsiniz. Belki de metal kutular. Banyolarınız için de konfor ve düzen sağlayan şeyler yapabilirsiniz. Küvetin önüne paspaslar ki bunların alt bölümleri plastik ya da lastikten üstü havlu kumaş döşenmiş olanları en kullanışlıları; süs paspasları, tuvalet örtülen ve çamaşır sepetleriyle renklendirebilirsiniz.



Bunların yanında bu iki noktayı boyayabilirsiniz. Ama boyamak istemezseniz; duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı da olmaz diyorsanız duvar çıkartmalanyla bu duruma el koyabilirsiniz. Belki bu alanları çiçeklendirmelisiniz. Banyoda nemli ortamda yaşayabilecek birçok bitki bulunuyor. Mutfak içinde de gayet şık duracak bitkiler bulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder