Binaların dış cephesine uygulanacak izolasyon ve kaplamalar ile ilgili bir çok alternatif bulunmaktadır. Bunlardan en çok uygulanan sistem ise mantolama, PVC siding ve ahşap kaplamadır. Her üç sistemde de kullanılan ana malzeme ise yüksek yoğunlukta straforlar. Sistemlerden ısı yalıtımını en yüksek oranda sağlayabilen ise ahşap kaplamadır. İçinde ısı yalıtım levhası bulunan ahşap cephe kaplama sisteminde sağlanan ısı tasarrufu ortalama %70 olurken, sistemin estetik görünümlü oluşu ye kullanım kolaylığı tercih nedenlerini arttırıcı özelliklerden. Üç ayrı dış cephe kaplama sisteminin özellikleri ise özetle şöyledir.

Mantolama Sistemi


Çeşitli kalınlıklarda 30-35 kg /m3 yoğunluğunda yüksek yoğunluklu stroforların (XPS) dış cepheye kaplanması ile oluşturulan ısı yalıtım sistemidir. Binanın dış cephesi mantolama yapıldıktan sonra ortalama %50 ısı tasarrufu sağlamaktadır.

Siding Sistemi

Binaların dış cephesinde kullanılan içinde ısı yalıtım levhası bulunan PVC cephe kaplama sistemidir. Binanın dış cephesi siding yapıldıktan sonra ortalama %50 ısı tasarrufu sağlamaktadır. Tüm yardımcı aksesuarları da PVC olup her türlü detayı çözebilecek aksesuarlara sahiptir. Siding dış cephe kaplaması, mantolama sistemindeki gibi boya gerektirmez, fakat sonraki yıllarda renk değiştirilmesi, boyanması mümkün değildir.

Ahşap Dış Cephe Kaplaması

Binaların dış cephesinde kullanılan içinde ısı yalıtım levhası bulunan ahşap cephe kaplama sistemi, sağladığı %70 ısı tasarrufuyla en sağlıklı kaplama sistemidir. Ağaç liflerinin 220 derece sıcaklıkta beş kat preslenmesiyle üretilen 25 yıl garantili sistem, 15 yıl da boya garantisi sunuyor. Renk seçenekleri olan; su, yağmur ve rüzgardan etkilenmeyen ahşap dış cephe panelleri, akrilik su bazlı herhangi bir boya ile istenilen renge boyanabilir.

darsane.com

0 yorum:

Yorum Gönder