00:51

Mobilya Seçiminde öneriler

Gönderen Melih |


Bir mobilyaya ihtiyacınız olduğunda, büyük bir hevesle dolaşıp, tasarımını, renklerini, tarzını çok beğendiğiniz fiyatının da uygun olduğunu öğrendiğiniz bir mobilya bulduğunuzda sakın hemen almaya kalkışmayın. Önce malzemelerini ve sağlamlığını kontrol edin. Ne de olsa mobilya dediğiniz şey alınıp hemen 1 ay sonra atılmıyor. Birkaç yıl evinizde sizinle birlikte yaşıyor. Dikkatli seçmezseniz ekonomik bulduğunuz mobilya bir hayli pahalıya gelebilir, görüntüsü moralinizi bir hayli bozabilir.

Aldıktan 1 - 2 ay sonra bacağı sallanmaya başlayan sandalyeler, koltuklar, masalar, kumaşı deforme olan kanepeler, su buharı ile kabarmaya başlayan banyo mobilyaları… Fast food yiyecekler gibi birbirinin kopyası olan ve hızla tüketilen mobilyalar ekonomik görünseler de kısa süreli kullanım nedeniyle bütçenizi hayli sarsabilir. Size geçici çözüm sunan bu tarz mobilyalar genellikle göze hoş görünür ancak bir süre sonra konforunuzu ve göz zevkinizi bozar. Bu durumlarla karşılaşmamak için; sağlığınız ve mobilyanız yakından ilgilidir.

Gününüzün büyük bir bölümünü ofisinizde ya da evinizde kullandığınız mobilyalara temas ederek geçirmektesiniz. Mobilyalarınızda kullanılan cilalar ve boyalar zararlı kimyasal toksik maddeler içerebilir. Soluduğunuz hava yolu ile ya da temas ederek bu maddeler vücudunuza geçer. Bu sebeple aldığınız mobilyaların sertifikalarına mutlaka bakın. Doğal boya ve cila kullanılan mobilyaları tercih edin.


Aynı şekilde mobilyanızda kullanılan kumaşların ve kumaş boyalarının da doğal olması tercih sebebi olmalıdır. Mutlaka sertifikasına ve onaylarına bakın. İtalyan taklidi yapan mobilyalardan uzak durun. Kataloglardan ya da fuarlarda fotoğrafı çekilerek üretilen İtalyan taklidi mobilyaların şekilleri albenilidir. Sizi ikna edebilir. Ancak dikkatli baktığınızda kullanılan malzeme kalitesizliğinden kendini ele verir.

Mutfak dolabı alacaksanız aklınızda kabarmaması veya renginin atmaması için ahşabı ve cilası hakkında ayrıntılı bilgi sabini olmak olsun. Çekmeceleri ve kapakları çok kullanacağınız için ilk önce onlar yıpranır. Menteşe ve ray gibi teknik aksesuarların kalitesi çok önemlidir. Ocağınızın üst kısmında bulunan dolap kapakları su buharından ve yağlardan etkilenir. Bunun için kapakların deterjanla sık temizlenmeye uygun malzemeden olması gerekir.

Sandalye ve koltukların ayakları en az minderleri kadar önemlidir. Kimse bir süre sonra yapışkanlarından ayrılmış, vidası düşmüş, sallanan bir koltuğa veya sandalyeye sahip olmak islemez. Bunun için ürünün iskeletinin ara bağlantılarının geçmeli olmasına dikkat edin.

Seçtiğiniz mobilyalar kilonuzla doğru orantılı olmalı. Rahat edemeyeceğiniz darlıkta ya da narinlikle olmamalı, kuru ağaç kullanılmış olmalı, belli bir esnekliğe sahip olmalı.

Banyo mobilyalarına azami dikkat gösterilmeli. Sık temizlemeye uygun ve hijyenik malzemeden yapılmış, köşe ve kenar detayları kolayca kir birikmesine ve mikrop üremesine olanak vermeyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder