yeni yaşam alanım mutfağım

Yıllardır süregelen mutfak prototipinden biraz olsun sıyrılarak evin kalbi olan bir mutfak tasarladık. Bu mutfakta hem çalışabilir, hem de ekleyeceğiniz bir oturma köşesi ile zaman geçirebilirsiniz.





mutfak dolapları
Beyaz bir mutfağı hareketlendirmenin en iyi yolu renklerden yararlanmak. Beyaz üstüne kırmızı puanlı bir duvar kağıdıyla mutfak dolaplarının bir kısmını kapladık ve mutfağımızdaki ilk renk girişimini tamamladık. Kırmızı puanlı duvar kağıtları ise dolaplarımızı daha gözalıcı bir görünüme kavuşturdu.

mutfak aletleri
Mutfakta kullanılacak malzemeleri saklamak yerine dekoratif birer obje gibi kullanabilir ve çok şık bir ortam yaratabilirsiniz. Mutfak tartısı, tost makinesi ve el çırpıcılarını saklandıkları dolaplardan tezgahlara taşıyın. Kırmızı bir patlamış mısır makinesi veya bir sosis kızartıcıyı da tezgahta sergileyerek çok şirin bir düzen yaratabilirsiniz. Renklerinin kırmızı olması önemli bir nokta, atlamayın. Çünkü çıkış noktamız; kırmızı-beyaz.

evcil hayvanlara özel
Evde bir evcil hayvanınız varsa onun da rahatını düşünmeyi unutmayın. Rahat edebileceği bir yatak hazırlayın ve mutfakta onun için de bir ortam sağlayın.

kırmızı dolap
Mutfakta depolama amaçlı bir ünite eksiğiniz varsa firmalardan satın alacağınız ekstra bir dolap sizi rahatlatacaktır. Kırmızı renkli metal, çekmeceli bir dolapla hem dolap sıkıntısını çözmüş, hem de tarzıyla yaşam alanınıza farklı bir hava katmış olursunuz. Mutfak tezgahını rahatlatmak için de bazı eşyaları bu dolabın üzerine yerleştirerek aynı zamanda yerden de kazanabilirsiniz.

masa düzeni
Mutfakta geçirilen zamanda her an atıştırmalık bir şeyler bulundurmak isteyebilirsiniz. Kek ve kurabiye saklama kapları bu iş için hem dekoratif, hem de kullanışlı. Mutfak masanızda her daim durabilecek bir başka obje de biber öğütücüleri. Onlar her sofranın vazgeçilmezi. Ayrıca görüntü bakımından da çok şık.

kanepe
Mutfaklarda daha önce alışılmadık bir tarz yakalamak istedik ve bu mutfakta bir oturma alanı yarattık. Bu şekilde hem yaşayan, hem de çalışan bir mutfak ortaya çıkmış oldu. Bunu yaparken, beyaz üstüne çiçek desenleri olan bir kanepeden yararlandık. Oturumu rahat ve ergonomik olduğu gibi formu itibariyle de mutfağın tarzını belirlemiş oldu.






akseusar seçimi önemli
Sosis kızartma makinesi işlevi kadar görselliğiyle de göz dolduruyor ve nostaljik tarzıyla mutfak tezgahını oldukça eğlenceli bir hale getiriyor. Metalden oluşan üç boy halindeki saklama kutularına da aklınıza gelen her türlü erzağı, çayı kahveyi veya şekeri koyabilirsiniz.

her an elinizin altında
Mutfak tezgahını rahat ve kullanılabilir bir hale getirmek için az eşya bulundurmakta fayda var. Bunun için her an elinizin altında bulunması gereken aletleri vazolara koyarak kendinize göre bir düzen yakalayabilirsiniz.

renk ve stil uyumu
Mutfak tartısı, patlamış mısır makinesi gibi aletler belki her mutfakta yer almazlar fakat değişik renkte ve tarzda olunca onları kullanmamak mümkün değil. Dekoratif bir mutfakta kararlı olanlara şiddetle tavsiye edilir.








oturma köşenizde uyumu yakalayın
Kanepeyle aynı desende olan kırlentler, oturumu oldukça rahat bir hale getiriyor. İhtiyacınız olduğu anda elinizin altında olması için de küçük bir battaniye veya şalı kanepenin kol kısmından sarkıtabilirsiniz. Bu, dekoratif bir görünüm de sağlayacaktır.

Birden fazla işlevin çözüldüğü kompakt yaşam alanları sunduğu avantajlar ile tercih sebebi olabilir. Önemli olan doğru seçimleri yapıp, başarılı bir çözüme ulaşmaktır.


masaüstü her zaman düzenli olsun
Mutfakta beyaz ahşap bir masa kullandık. İki tarafındaki kulaklar açıldığında tam yuvarlak hale gelen masa, kulakları kapalıyken daha az yer kaplıyor. Üzerinde kullandığımız servis kabı, biberlik, tabak, bardak gibi objelerin dekoratif ve renk uyumu içerisinde olmasına özen gösterdik.

0 yorum:

Yorum Gönder